meta name="alexaVerifyID" content="Epz-YnsxGuo_2P1ZE9zqIEZlSqw" />
Logo Design by http://www.worldviator.com

14 Mayıs 2012 Pazartesi

İSPANYA


İSPANYA 

İSPANYA HAKKINDA
İspanya Avrupa’nın güneybatısında sıcak bir Akdeniz ülkesidir. Büyük bir bölümünü kapladığı İber Yarımadası'nın yedide altı oranında kapsamaktadır. Avrupa’nın en önemli turist merkezlerinden ve aynı zamanda en çok turist çeken bölgesi olma özelliğine sahip olmasının yanı sıra yaz kış ziyaret edilebilir yapısı ile de turizme çok yatkın bir ülke konumundadır.
Flamenko, futbol ve fiesta yıllarca ülkenin yönetim şekli olmuştur. İspanya turlarının ve dünya turizminin en önemli bölgelerinden olan Barcelona, Madrid, Kanarya Adaları, İbiza ve Endülüs ülke sınırları içerisinde bulunmaktadır. Bu şehirlerin yanı sıra Sevilla, Valencia, Cordoba, Salamanca, Malaga, Ronda, Marbella, Jerez, Logrono, Leon, Valladolid, San Sebastian, Bilbao, Granada ve Toledo şehirleride en az diğerleri kadar ilgi çekici, tarihi ve kültürel bölgelerindendir. 
Ayrıca Kuzey Afrika’da Ceuta ve Melilla şehirleri bulunmaktadır ve Milli Futbol Takımı Avrupa'nın en önemli uluslar arası kulüplerinden biridir.
İspanya, 15 özerk bölgeye sahip olup Afrika kıtasında Ceuta ve Melilla isimli 2 adet şehri bulunmaktadır,
    Nufusu 2003 yılı itibarı ile 40 milyon civarında olup büyüme hızı binde 1’dir. Nüfusun % 82’sini Katolikler oluşturmaktadır. Müslüman kesim ise binde 5 civarlarındadır. Ülkede işsizlik oranı % 11,7 olup en önemli ithalat ürünleri : Makine - parça, yakıtlar, kimyasallar, gıda maddeleridir. İspanya’da 157 adet havaalanı olup 666.000 km karayoluna sahiptir ve 14.873 km demiryolu bulunmaktadır. Bu da ülkede ulaşımın kolaylığını göstermektedir.
 
  İspanya Vizesi
İspanya Büyükelçiliği İspanya Başkonsolosluğu

İspanya Konsolosluğu'ndaki Vize Departmanı'na yazılmış, seyahat detaylarınızı ve vize isteğinizi belirten dilekçe
    Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
    Vergi Levhası Fotokopisi
    İmza Sirkülerinin Fotokopisi
    Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    Hesap Cüzdanı Fotokopisi
    Gayrimenkul Tapusu Fotokopisi
    Kredi Kartlarının Fotokopisi
    Otel Rezervasyon ve Uçak Rezervasyon Bilgileri
    Ticari Seyahatlerinizde İspanya’daki ilgili Firmadan Davetiye. ( Davetiyenin bir kopyası sizde diğeri ise İspanya konsolosluğunda ve vize departmanında olmalıdır. )
    4 Adet Resim ( Rötuşlanmamış ve yeni çekilmiş, arka fonu beyaz. )
    Pasaport
    ( Vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay süreli ve var ise eski pasaportlarınız. )
    Seyahat Sağlık Sigortası ( 30.000 € teminatlı ve seyahat süresini kapsamalıdır. )

İspanya Danışma Hattı
 İletişim
İspanya ile ilgili her türlü sorularınız ve bilgi için;

İspanya Başkonsolosluğu
Karanfil Aralığı Sokağı, No:16
1. Levent 80620 - Beşiktaş / İSTANBUL
Tel.: (0212) 270 74 10, 270 74 14, 270 24 65
Faks: (0212) 270 74 84

İspanya Büyükelçiliği
Abdullah Cevdet Sokak No.8
Çankaya /  Ankara 06552
Tel.: (0312) 438 03 92, 440 21 69, 440 17 96
Faks: (0312) 439 51 70, 442 69 91


İspanya Tatil
İspanya turları; Ortaçağ havasını solumaktır... Margarita & Sangria içmektir... Paella yemenin hazzını tatmaktır... Adalarında güneşin tadını çıkarırken bir yandan da dağlarında kayak yapmanın zevkini yaşamaktır... Boğa güreşi izlemektir... Festival heyecanını yılın değişik aylarında La Tomatina’da domates savaşı ile ve Sanfermin festivalinde boğalarla koşarak yaşamaktır... Flamenko müziğin tadını jota dansı yaparak çıkarmaktır... Gregorian ayinlerini izleyebileceğiniz tek bölgedir... Şarabın tadına dünyanın en gelişmiş ve en büyük üretim tesislerinde varmanın tek yoludur... Arap-Hıristiyan kültür sinerjisini hissetmenin tek adresidir... Aristokrasinin, paradorların, şarabın, balayının, tatilin, adaların, tarihin, kültürün, alışverişin ortak noktasıdır...
İspanya turlarının büyük kısmını büyük şehirler, adaları ve Endülüsler oluşturmasına rağmen hala ülkede turistler açısından keşfedilmemiş yerler bulunmaktadır... Dünyanın en büyük ve ayakta kalabilmiş en uzun şehir surları ile Avila, Latin Amerika’nın Avrupa’daki versiyonu kabul edilen Salamanca, eşsiz kent Toledo ve Amerikan kültürünün doğduğu şehir ilan edilen Guadalupe sadece birkaçı...


İspanya Festivaller

İspanya festivaller ülkesi olarak bilinir ve tüm dünyada festival turizminin uğrak yerlerinden birisidir. İspanyada festival heyecanını yaşamak 4 mevsim boyunca olanaklıdır. İspanyanın ortak bir çok festivalinin yanında yöresel ve bölgelere ait bir çok festivalleri bulunmaktadır. 

Yılbaşı kutlamaları ve Santa Semana başta olmak üzere Pamplona’da boğa güreşleri ve sokaklarda boğalarla koşmak, Valencia sokaklarında domates savaşı yapmak, Huesca sokaklarında Ağustos ayı boyunca eğlencenin doruklarına varmak ya da İbiza’da her daim düzenlenen parti ve festivaller ile eğlencenin doruklarına çıkmak isteyen festival severler için bulunmaz bir fırsattır. 
Bunların yanında her yıl Şubat ayında Kanarya Adaları'nda düzenlenen dünyanın en
önemli ve en büyük 2. festivali ile de festivalcilerin uğrak yerlerinden biri olmayı başarmıştır.
Aşağıda çeşitli festival seçeneklerini bulabilirsiniz.
» Barcelona
    24 Eylül - Festes de la Merce / En uzun insan kulelerinin yarıştığı Barcelona’nın her yıl geleneksel olarak düzenlenen aynı zamanda canlı müzik cenneti festivalidir.
    23 Nisan - Dia de Sant Jordi,  /  Barcelona şehrinin kurucusu ve öncüsü lider Sant Jordi için her yıl geleneksel olarak düzenlenen çiçek günü.
    23 Haziran - Festival de Sant Joan / Yazın gelişini kutlayan katalanların festivali.
    15 Ağustos - Festa Major de Gracia / Canlı müzik haftası
    Haziran ortası - Festival de Sonar / Sinema adına her türlü görsel şöleni barındıran barcelona festivali.
    Haziran sonu - Grec Arts Festival / Müzik ve tiyatro festivali.İspanya Festivaller
» Madrid
    15 Mayıs - San Isidro Boğa Güreşleri Festivali
    9 Kasım - AlmudenanSan isidro’nun Asıl Başlangıç Festivali
    Ağustos içerisinde - La Paloma / Kralın bayramı
    Ekim’in birinci haftası - Festival de Otono / Bahara Hoş Geldin Festivali
» San Sebastian
    Temmuz’un 3. haftası - San Sebastian Jazz Festival
    Eylül’ün 3. haftası - San Sebastian Film Festival,
    Temmuz ortası - San Sebastian Theatre Festival
    15 Ağustos - Aste Negosia (Semana Grand)
    20 Ocak - La Tamborrada / Baskların Resmi Bayramı
» Valencia
    15 – 19 Mart – Las Fallas
    29 Ağustos – La Tomatina
» Pamplona
    Temmuz’un ilk haftası – Sanfermin / Boğalarla birlikte koşmanın dayanılmaz heyecanı.
» Zaragoza
    13 Ekim - Pilar / Pilar Ana’nın doğum günü

İspanya Fuarlar
İspanya, yılın belirli aylarında her sene düzenli olarak düzenlenmekte olan dünyanın en önemli fuarlarına ev sahipliği yapmaktadır. Moda, turizm, şarap, tarih, plastik, takı, mücevher, tarım... ve daha bir çok fuar her sene düzenli olarak ülkenin belirli bölgelerinde düzenlenmektedir. Bu sebeple turizmin yanında ülke için önemli bir gelir kaynağıdır. Yerli halkın turistlere karşı sıcak olması ve bu tür organizasyonlara verdikleri önem dışardan gelen talepleri her sene arttırmış ve fuar organizasyonlarını daha değerli bir hale getirmiştir.
»  Aşağıda çeşitli fuar seçeneklerini bulabilirsiniz.İspanya Fuarlar
    Uluslararası Turizm Fuarı, Barcelona / 5 - 10 Kasım 2007
    Uluslararası Bilgisayar Fuarı, Madrid / 6 - 11 Kasım 2007
    Uluslararası Bilişim Fuarı, Madrid / 6 - 13 Kasım 2007
    Uluslararası Rehabilitasyon Fuarı, Madrid / 20- 23 Kasım 2007
    Uluslararası Turizm Fuarı, Madrid / 25- 27 Kasım 2007
    Salon Ekipmanları ve Spor Fuarı, Madrid / 24 - 27 Kasım 2007
    Uluslararası sigortacılık fuarı, Madrid / 26 - 29 Ocak 2008


İspanya Alışveriş


İspanya’da alışveriş turizmi oldukça gelişmiş ve yaygındır. İspanya'da alışveriş ülke turizminin önemli gelir kaynaklarından biridir. 
Dünyaca ünlü markalarıyla şarap, moda ve çanta en önemli alışveriş imkanlarıdır. İspanya, tarihi ve kültürel mirası açısından uğrak yer olması sebebi ile de bir çok koleksiyoncunun, modelcilerin ve dekoratörlerin uğrak yerlerindendir. 
Balayı zevkini bu ülkede yaşarken bulacağınız alışveriş imkanı ve ilginç hediyeler ile eşinizi mutlu etme fırsatını kolayca yakalayabilirsiniz.

İspanya Balayı



Hayatınızın en güzel tatiline gitmek, balayı heyecanını yaşamak, evli çiftler için unutulmaz anlardandır. Balayı tatilini değerlendirmek kimi zaman dinlenmek ve eğlenmek için kim zamanda tarihi ve kültürel ziyaretler içindir. 


Balayı tatilinizi geçirmek için İspanya, sizlere sunacağı imkanlarla en büyük hazzı yaşatacaktır. Gotik ve ihtişamlı bir şatoda romantik bir hafta sonu ile balayınızı Pirene Dağları’nın eteklerinde yayla havasında eşsiz güzellikleriyle sunmaktadır ya da İspanya’nın ihtişamlı, eşsiz Kanarya ve İbiza Adalarında balayı fırsatını sizlere sunmaktadır. 


Kanarya ve İbiza Adaları, 5 yıldızlı otellerde güneşin tadını çıkarmak ve eşsiz plajlarında gezmek için bile balayı için bulunmaz fırsatlara sahiptir. 17. yüzyıldan kalma sanat ve tarihin buluştuğu Escalante’de tarihi ve kültürel bir balayı ya da 650 mt. Yüksekte kaslı yapısı ile Castell de Ciutat’da balayı imkanı sizlere hayatınızın en heyecanlı anlarını yaşatacaktır.

İspanya Spor

İspanya turları için spor turizminin de önemi yadsınamayacak kadar fazladır. Özellikle ispanya futbol tarihinin en büyük ve en önemli kulüplerini barındıran İspanya ülke turizmine çok büyük bir katkı yaratmaktadır.
Barcelona ve Real Madrid kulüplerinin statlarının birer müze olarak kullanılması ve yarattığı iş ve alışveriş imkanları ile de katkısı büyüktür. İspanya turları içerisinde dalış turizminin, raftingin, trekingin ve kayağın yeri ve önemi de hatırı sayılır derecede önemlidir.

Bunların dışında motor sporları, dağcılık ve bisiklette gelişmiş spor dallarından ve İspanya’da nereye giderseniz gidin karşınıza çıkabilecek imkanlarla yapabileceğiniz spor dallarındandır.
İspanya spor 'un tadını çıkarabileceğiniz çok güzel bir ülkedir.